Produktkategori

Sökterm

När autokomplettering är tillgänglig använd piltangenterna upp och ner för att granska och tryck på Enter för att välja. Användare av pekskärm kan utforska med pekning eller svepgester.
AnvändareVarukorg
Tillbaka
Tillbaka
Pizza-2000x1300-compresed.jpg
Pizza-2000x1300-compresed-mobile.jpg

VIT PIZZA MED KEJSARHATT, PARMESAN OCH BASILIKA

4 personer

20 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
400 g italienskt pizzamjöl (typ 00)
200 g crème fraiche, 18 %
2 äggulor
150 g riven mozzarella
250 g kejsarhattar
Olivolja
½ knippe färsk basilika
Flagad parmesan som dekoration
Salt och peppar

Smula ner jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olivolja och salt och rör sedan ner mjölet lite i taget. Fortsätt att knåda tills du får en smidig och elastisk deg. Låt jäsa i ca. 1 timme eller tills degen fördubblats i storlek. Dela sedan degen i fyra delar.

Sätt in en pizzasten eller en bakplåt i ASKO-ugnen och värm upp till maxtemperaturen.

Blanda crème fraiche med äggulorna, riven mozzarella, salt och peppar.

Rensa svampen och skär av den nedersta delen av skaftet. Skär sedan upp dem i tunna skivor. Vänd ner svampen i olivolja.

Kavla ut pizzorna på bakplåtspapper och bred ut blandningen med crème fraiche ovanpå. Toppa med svamp.

Baka pizzorna i 8–10 minuter på pizzastenen eller bakplåten tills de är spröda och gyllenbruna.

Garnera de färdiga pizzorna med basilika och parmesan.