Produktkategori

Sökterm

När autokomplettering är tillgänglig använd piltangenterna upp och ner för att granska och tryck på Enter för att välja. Användare av pekskärm kan utforska med pekning eller svepgester.
AnvändareVarukorg
Tillbaka
Tillbaka
gr-ntsager-1800-800-1-.jpg
gr-ntsager-1800-800-1-mobile.jpg

SOUS VIDE-GRÖNSAKER À LA BARIGOULE

4–6 personer (tillbehör)

4 kronärtskockor
8 små morötter med topp
1 fänkål
4 vita sparrisar
4 små lökar
4 lagerblad
½ knippe timjan
1 dl vitt vin
2 dl grönsaks- eller hönsfond
½ dl olivolja
¼ dl citronsaft
Salt och peppar

1. Ta bort de yttre hårda bladen på kronärtskockorna. Skär av stjälken och ta bort det yttre lagret nära stammen med en kniv. Skär bort de översta 2 centimeterna av bladen. Dela kronärtskockorna på mitten.

2. Ta bort det mesta av toppen på morötterna, men låt en liten bit vara kvar. Skala därefter morötterna.

3. Skär bort botten och toppen av fänkålen och skär den sedan i tunna delar.

4. Ta bort den nedersta delen av sparrisen, skala den och dela den på längden.

5. Skär bort toppen av löken och dela dem på längden.

6. Lägg grönsakerna i en vakuumpåse tillsammans med de andra ingredienserna och vakuumförpacka.

7. Ställ in din ASKO-kombiugn på sous vide (95 grader) och fyll behållaren med vatten.

8. Sätt in påsen i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.