LAX MED GRÖNKÅL OCH KAVIARHOLLANDAISE
Ingredienser:
150 g lax
10 g vitlök
20 g grönkål
10 g hollandaise
10 g röd kaviar
Olja
Salt, peppar
Hollandaisesås:
1 äggula
20 g smör
Lite pressad citron
Salt
Peppar
TILLAGNING:
1. Skiva en laxfilé i portioner om 150 g. Placera dem i en fin ugnssäker form, en som du gärna ställer fram på bordet.
2. Krossa vitlöken lätt. Olja in laxen. Tillaga den i ugnen med Kombi-ångfunktionen, på 230°C i 8 minuter.
3. Gör hollandaisesåsen under tiden: se nedan.
4. Bryn grönkålen i olivolja. När laxen är klar, placera grönkålen i formen runt fisken.
5. Blanda ner den röda kaviaren i hollandaisesåsen.
6. Häll hollandaisesåsen över laxen och servera i ugnsformen.
Hollandaisesås:
1. Smält smöret.
2. Värm och vispa äggulorna över ett vattenbad.
3. Häll i smöret i en tunn stråle och fortsätt vispa.
4. Tillsätt lite pressad citron, salt och peppar.