Produktkategori

Sökterm

När autokomplettering är tillgänglig använd piltangenterna upp och ner för att granska och tryck på Enter för att välja. Användare av pekskärm kan utforska med pekning eller svepgester.
AnvändareVarukorg
Tillbaka
Tillbaka
Gratinated-mussels-2000x1300-compresed.jpg
Gratinated-mussels-2000x1300-compresed-mobile.jpg

GRATINERADE BLÅMUSSLOR MED VÄSTERHAVSOST

4 personer (förrätt)

1 kg blåmusslor
100 g västerhavsost eller annan hårdost
½ knippe persilja
2 klyftor vitlök
100 g mjukt smör
1,5 dl ströbröd
1 knivsudd peppar

Ställ in din ASKO-kombiugn på ånga (100 grader) och fyll behållaren med vatten.

Rengör musslorna noggrant. Släng öppna musslor som inte stängs när du knackar dem mot köksbordet.

Placera det perforerade ångfatet i det icke-perforerade ångfatet och fördela musslorna jämt på fatet. Sätt dem i ugnen i 8–10 minuter, tills de har öppnat sig. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Låt musslorna svalna tills du kan hantera dem.

Ställ in ugnen på storgrill (230 grader).

Skala musslorna. Lägg ut skalhalvor på en bakplåt och lägg sedan en blåmussla i varje.

Riv osten och hacka persiljan. Skala vitlöken och pressa eller riv den fint. Blanda de tre ingredienserna med smör, ströbröd och peppar. Fördela blandningen över blåmusslorna och sätt in dem i ugnen igen i 6 minuter, tills topparna har blivit gyllenbruna.