Produktkategori

Sökterm

När autokomplettering är tillgänglig använd piltangenterna upp och ner för att granska och tryck på Enter för att välja. Användare av pekskärm kan utforska med pekning eller svepgester.
AnvändareVarukorg
Tillbaka
Tillbaka
bl-b-rt-rter-1-1800-900-1-.jpg
bl-b-rt-rter-1-1800-900-1-mobile.jpg

BLÅBÄRSPAJ MED MASCARPONEKRÄM

6 personer

220 g vetemjöl
2 msk florsocker
110 g kallt smör i tärningar
Kallt vatten
½ vaniljstång
75 g socker
2 äggulor
250 g mascarpone
2,5 dl vispgrädde
400 g blåbär
2 msk florsocker

1. Blanda vetemjöl och florsocker i en skål. Smula ner smöret tills det liknar ströbröd. Gör en deg genom att tillsätta lite vatten och rulla den till en boll. Täck degen med plastfolie. Låt den vila i kylen i 30 minuter.

2. Sätt på ASKO-ugnen på 180 grader varmluft.

3. Kavla ut degen tunt och dela den i flera små pajformer. Du kan även välja att göra en stor paj. Trimma bort all överflödig deg. Nagga botten med en gaffel och täck med en liten bit bakplåtspapper. Fyll på med torra bönor ovanpå. Vikten gör att degen inte drar ihop sig när den gräddas.

4. Förgrädda pajbottnarna i ugnen i 10 minuter. Ta ut pajbottnarna ur ugnen, ta bort bönorna och bakplåtspappret och sätt sedan tillbaka dem i ugnen. Grädda vidare i 2–4 minuter, tills de blivit gyllenbruna och krispiga. Låt dem svalna och ta försiktigt ut dem ur formarna.

5. Skrapa ut vaniljfröna ur vaniljstången och vispa ihop dem med socker och äggulor till en luftig smet. Vispa sedan ner mascarponen till en enhetlig smet. Var försiktigt så att du inte vispar för mycket.

6. Vispa sedan grädden lätt och vänd ner den i mascarponeblandningen. Häll ner blandningen i en spritspåse.

7. Spruta ut mascarponekrämen i pajbottnarna och toppa med blåbär.

8. Sikta över med florsocker vid servering.