Champinjoner, bovete, vit sojasås, tryffel
Den prisbelönta svenska kocken Tommy Eriksson delar med sig av bästa recept inför vintersäsongen. Utmana dig själv och laga detta läckra snack till din familj eller gäster.
Ingredienser:
6 champinjoner
150 g smör
Salt
10 g hönsfett
15 g helt bovete
15 g svart tryffel
1 dl solrosolja
Vit sojasås
1 äggula
1 tsk dijonsenap
Torkade ätbara blommor
Gör så här:
1.Bodem rsta av och skär bort fötterna på champinjonerna. Smält smör i en stekpanna och låt det bli brunt. Lägg sedan i svampen i smöret och sänk värmen. Stek svampen på ena sidan i en minut och vänd sedan och ställ pannan i din ASKO-ugn på 85 °C i 20 minuter.
2.Smält hönsfettet i en stekpanna och rosta bovetet tills det får en gyllenbrun färg. Låt vetet torka på en bit hushållspapper och strö över salt.
3.Vispa ihop äggula och senap och häll långsamt blandningen i oljan. Smaksätt med vit sojasås och tabasco.
4.Spritsa ut sojamajonnäsen i champinjonerna, strö över lite bovete och skivad tryffel ovanpå. Avsluta med torkade ätbara blommor.
Produkter
- Energiklass: E
- Installation: Fristående
- Produktlinje: Craft
- Färg: Svart rostfritt stål
- Hällmaterial: Keramiskt glas
- Installation: Inbyggd
- Färg: Pearl Black
- Installation: Inbyggd
- Produktlinje: Craft
- Färg: Svart rostfritt stål