Sök:

ASKOs nya Classic diskmaskiner, vinnare av red dot design award


2011-03-31
Vi är glada att meddela att våra nya ASKO Classic diskmaskiner har fått det prestigefulla priset red dot design award 2011. Våra diskmaskiner fick ”red dot”-priset för hög designkvalitet av en jury som bestod av många mycket respekterade experter. Red dot design award är en av de mest välkända internationella design-utmärkelserna. Våra prisbelönta diskmaskiner har en ren, skandinavisk design, en tydlig tanke bakom varje detalj och en naturlig koppling mellan form och funktion.

Skandinaviska designvärderingar

Våra red dot-belönade diskmaskiner i vår Classic-serie kombinerar form och funktion på bästa möjliga sätt.

– Den smarta designen gjorde det möjligt att ta bort den traditionella plastpanelen och lägga den användarvänliga touchkontrollen direkt i stålfronten, säger Tobias Strålman, designchef på ASKO. Den minimalistiska fronten framhäver också knapparna eftersom de är den viktigaste beröringspunkten mellan användaren och maskinen. De runda touch-knapparna är lika enkla som de ser ut: Cirkeln till vänster är för programval och cirkeln till höger är för tidsinställning. De runda knapparna ger maskinen ett rent men ändå humanistiskt utseende; ett försök att sudda ut gränsen mellan hårdvara och mjukvara.

– Vi är extra glada över att få ta emot priset för dessa produkter eftersom vi känner att de både symboliserar och samlar våra skandinaviska designvärderingar på bästa möjliga sätt, fortsätter Tobias Strålman.


Världens största och mest framstående designtävling

Red dot design award startade 1955 och är nu världens största och mest framstående designtävling. I år deltog designers och företag från 60 länder med 4 433 produkter i tävlingen om bästa produktdesign. Expertjuryn granskar noga de produkter som lämnats in. Designkvaliteten är en viktig aspekt i bedömningsprocessen, där genuina och nya, kreativa lösningar också belönas. Båda dessa kriterier är inte bara måttstockar på god design, utan även för framgångspotentialen på marknaden. Red dot award fastslår också att vinnarna är bland de bästa i världen i designindustrin.Mer information fiins på www.asko.se/kok/diskmaskiner &  www.red-dot.de/presseLadda ner PDF »
Follow ASKO