Inspired by Scandinavia

ASKO har en bra historia! Det startade 1950 i Vara, Sverige med en innovativ ung mans dröm om att tillverka en tvättmaskin till sin mor för att göra livet lättare för henne. En unik, energi- och vatteneffektiv maskin som skulle återspegla en lantbrukares kärlek för naturen. En maskin med överlägsen rengöringsprestanda och tillförlitlighet som skulle kunna värma upp vatten, centrifugera och som även hade både hållbara och rostfria ståltrummor.
 
I mer än 60 år har ASKOs produkter hjälpt människor över hela världen att laga mat, tvätta och ta sig an familjen med största möjliga hänsyn till miljön. Med en unik skandinavisk metod kombinerar ASKO prisvinnande design med smarta funktioner och lösningar och skapar produkter som blir en oumbärlig del av ditt hem och ditt liv.

Asko Appliances AB

Tusentals människor i hela världen har vitvaror i sina hem, hållbara produkter av hög kvalitet i skandinavisk design och med innovativa lösningar. Vi erbjuder ett komplett sortiment av tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, diskmaskiner, ugnar, fläktkåpor, spisar, spishällar m.m. som tillgodoser och överstiger våra kunders förväntningar många år framöver.
80 procent av ASKOs vitvaror exporteras och distribueras av försäljningsföretag i Skandinavien, USA, Australien, New Zealand och i Ryssland. Dessutom har Asko Appliances AB mer än 25 oberoende återförsäljare över hela världen. Asko Appliances AB är en del av Gorenje Group, en av Europas största vitvaruproducenter med en omsättning på 1 186 miljoner euro (2009), och ca 10 900 anställda (2009). Gorenje Group finns representerad i mer än 70 länder världen över.

Gorenje Group Nordic A/S

Gorenje etablerade sitt danska dotterbolag 1976 med huvudkontor i Köpenhamn, och sedan har Gorenje Group Nordic utvecklats till ett multinationellt företag med ansvar för de nordiska och baltiska länderna med över 32 miljoner invånare och med en yta på mer än 1,5 miljoner km2.

Med marknadsföringen av de 3 vitvarumärkena Gorenje, Gorenje+ och Asko via ett väl utvecklat och mycket kompetent återförsäljarnät i åtta länder, har Gorenje Group Nordic beslutat sig för att leverera ett brett sortiment av innovativa designprodukter och tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder inom olika segment och prisnivåer.

Om du vill veta mer om våra märken och hitta din närmsta återförsäljare, besök våra landsspecifika webbplatser.

Tvättmaskiner i god kvalitet med hållbar konstruktionTvättmaskiner i god kvalitet med hållbar konstruktion