Sök:
Ångugn

Ångugn

Ångugn

En ångugn hjälper dig att äta sunt och naturligt eftersom den bevarar smaken bättre i maten.

Ångkokning är ett naturligt, sunt och smakfullt sätt att laga mat. Den är överlägsen annan matlagning.


Ingen risk för överkokning

I en ångugn börjar tillagningen omedelbart, till skillnad mot kokning då vattnet först måste värmas upp. Kött, fisk och grönsaker kan lagas samtidigt: Ställ bara in tiden för den rätt som kräver längst tillagning, så finns det ingen risk för överkokning. Det riktigt fantastiska med ångkokning är att en hel middag kan lagas på en enda gång.


Tyst tillagning med ångugn

Till skillnad från andra ångugnar har ASKOs ångugnar inte någon pump, utan vattnet förflyttar sig med hjälp av tyngdkraften inne i ugnen, vilket gör tillagningen mycket tystare. Och jämfört med tryckkokare är den helt tyst.


Lätt att använda

Ångugnen är enkel att installera – koppla bara in den i ett vägguttag. Du behöver ingen vattenledning eftersom ångugnen har en löstagbar vattentank. Du fyller bara tanken med vatten och väljer tid. För att sköta ångugnen krävs bara en enda inställning innan du kan börja laga maten – tillagningstiden. Den är också lätt att göra ren och underhålla: efter varje användning tömmer du vattentanken och torkar ur ugnen med en torr trasa.


Sund matlagning

Ångugnen bevarar alla naturliga vitaminer, mineraler och smaker i maten. Maten behåller också sin struktur och färg. Ett smakfullt tips är till exempel att ge fisken smak genom att lägga den på en bädd av citronskivor eller att lägga några kvistar rosmarin eller dragon tillsammans med kycklingen. Det behövs inte heller något extra fett för tillagningen.


Läs mer om vår Ångugn OS8440

Våra vitvaror är samdesignade vilket gör att du kombinera din ångugn med t.ex. en inbyggnadsugn, köksfläkt och kyl och frys för en snygg helhetslösning.

Ångugn