Produktkategori

Sökterm

När autokomplettering är tillgänglig använd piltangenterna upp och ner för att granska och tryck på Enter för att välja. Användare av pekskärm kan utforska med pekning eller svepgester.
AnvändareVarukorg
Tillbaka
Tillbaka

LAX MED GRÖNKÅL OCH KAVIARHOLLANDAISE

Ingredienser:

150 g lax
10 g vitlök
20 g grönkål
10 g hollandaise
10 g röd kaviar
Olja
Salt, peppar

Hollandaisesås:

1 äggula
20 g smör
Lite pressad citron
Salt
Peppar

TILLAGNING:

1. Skiva en laxfilé i portioner om 150 g. Placera dem i en fin ugnssäker form, en som du gärna ställer fram på bordet.

2. Krossa vitlöken lätt. Olja in laxen. Tillaga den i ugnen med Kombi-ångfunktionen, på 230°C i 8 minuter.

3. Gör hollandaisesåsen under tiden: se nedan.

4. Bryn grönkålen i olivolja. När laxen är klar, placera grönkålen i formen runt fisken.

5. Blanda ner den röda kaviaren i hollandaisesåsen.

6. Häll hollandaisesåsen över laxen och servera i ugnsformen.

Hollandaisesås:

1. Smält smöret.

2. Värm och vispa äggulorna över ett vattenbad.

3. Häll i smöret i en tunn stråle och fortsätt vispa.

4. Tillsätt lite pressad citron, salt och peppar.