Produktkategori

Sökterm

När autokomplettering är tillgänglig använd piltangenterna upp och ner för att granska och tryck på Enter för att välja. Användare av pekskärm kan utforska med pekning eller svepgester.
AnvändareVarukorg
Tillbaka
Tillbaka
Lobster-2000x1300-compresed.jpg
Lobster-2000x1300-compresed-mobile.jpg

HUMMER THERMIDOR

4 personer (förrätt)

2 humrar (ca. 500–600 g/st)
25 g smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
150 g Comté eller annan hårdost
1 knivsudd muskotnöt
1 knivsudd piment d'Espelette (chilipeppar)
2 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
20 g smör
2 dl torrt vitt vin
2 dl hummerfond
¼ knippe körvel
½ citron
salt

Ställ in din ASKO-kombiugn på ånga (100 grader) och fyll behållaren med vatten.

Avliva humrarna genom att kvickt sticka in en skarp kockkniv i nacken på dem. Placera det perforerade ångfatet i det icke-perforerade ångfatet och lägg på humrarna. Ångkoka dem i 8 minuter och låt dem svalna tills de kan hanteras.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt vetemjölet och rör ihop. Häll i mjölken, lite i taget, så att du får en sås utan klumpar. Låt såsen sjuda i några minuter. Riv osten och vänd ner den i såsen. Låt osten smälta och smaka av med muskot, chilipeppar och salt.

Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs löken i smör tills den är färdig. Tillsätt vitt vin och koka ner till 1/3. Tillsätt sedan hummerfonden och koka återigen ner till 1/3. Vänd ner fondblandningen i såsen.

Hacka körvel och riv citronskalet. Vänd även ner dessa i såsen.

Ställ in ugnen på storgrill (230 grader).

Dela humrarna på längden och skär hummerköttet i mindre delar. Vänd ner i såsen. Lägg de nu tomma hummerskalen på en bakplåt och lägg i sås och hummerkött. Gratinera i ugnen i 5–10 minuter, tills toppen har blivit gyllenbrun.

 

Servera direkt.