Produktkategori

Sökterm

När autokomplettering är tillgänglig använd piltangenterna upp och ner för att granska och tryck på Enter för att välja. Användare av pekskärm kan utforska med pekning eller svepgester.
AnvändareVarukorg
Tillbaka
Tillbaka
Burger-2000x1300.jpg
Burger-2000x1300-mobile.jpg

Fläskstekssandwich

6 personer
 
1 fläskstek, ca. 1,2 kg
6 hamburgerbröd
300 g syltad rödkål
1,5 dl majonnäs
100 g syltade gurkor
Flingsalt

TILLAGNING:

 
1. Ta ut fläsksteken ur kylskåpet en timme innan du ska tillaga den.
2. Ställ in din ASKO-kombiugn på ånga – låg temperatur (95 grader) – och fyll vattenbehållaren.
3. Sätt in steken i ugnen i 30 minuter. Ta ut den ur ugnen och gnid noggrant in den med flingsalt. Om steken är ojämn i höjden kan du lägga lite ihoptryckt aluminiumfolie eller en potatis under den så att den ligger jämnt i ugnen. Det hjälper till att skapa en krispig svål.
4. Ställ in ugnen på varmluft + ångtäthet 1 (180 grader). Sätt in steken i ugnen igen och låt den tillagas i 30 minuter. Ställ därefter in ugnen på storgrill + ventilator (225 grader) och stek vidare i ca. 35 minuter, tills svålen är krispig och innertemperaturen når 65 grader. Håll ett öga på steken så att svålen inte bränns under de sista minuterna av stekningen.
5. Låt steken vila i 20 minuter innan du skär upp den.
6. Värm hamburgerbröden och rödkålen.
7. Dela på hamburgerbröden, bred på majonnäs och fyll dem med skivor av fläskstek, rödkål och syltad gurka.
Tips: När din ASKO-kombinationsugn är helt sval kan du ställa in den på ångrengöring. Det gör det lättare att rengöra ugnen.