Produktkategori

Sökterm

När autokomplettering är tillgänglig använd piltangenterna upp och ner för att granska och tryck på Enter för att välja. Användare av pekskärm kan utforska med pekning eller svepgester.
AnvändareVarukorg
Tillbaka
Tillbaka
DK-feb-banner.jpg
DK-feb-banner-mobile.jpg

Februari

När jag var liten var februari min absoluta favoritmånad. Det var en månad som gladde min barndom med snöbollskrig som utkämpades med en energi som om hela världens framtid berodde på hur många snöbollar man lyckades träffa dem från parallellklassen. Utöver det, fick man även äta semlor i februari.

Som vuxen är februari inte längre min favoritmånad och det krävs lite mer än en perfekt rund snöboll för att rädda min dag, men en sak har inte förändrats - och det är min kärlek till semlor.

För att mixa upp det och bredda er smakupplevelse, så vill vår kock Viola dela med sig av en modern version av den danska semlan – ”Fastelavnsboller”. ;

Kockens tips innan du börjar:

Om du har för mycket deg kan du frysa in degen i upp till 3 månader. Det är bäst att frysa in degen efter att den har spritsats.

Det är mycket viktigt att inte ta ut kakorna förrän de är helt bakade.

Tillvägagångssätt:

Börja med att göra kexen:

Blanda alla ingredienser väl och kavla ut degen tunt mellan två bitar bakplåtspapper. Skär ut små cirklar (3 cm i diameter) ur degen. Ställ i kylskåp tills degen är klar.

Sedan ska degen göras:

Koka upp mjölk, vatten, smör, socker och salt i en kastrull och ta bort från värmen. Rör ner vetemjölet och rör om tills degen är slät och mjuk och släpper från kastrullen och skeden. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och värm degen i några minuter. Lägg degen i en skål och låt den svalna något. Vispa äggen lätt tillsammans och tillsätt dem till degen lite i taget och rör om kraftigt i skålen. Äggen kan variera något i storlek och ibland behöver du inte tillsätta hela ägget.

Rör om i degen tills den är slät och elastisk. Lägg degen i en spritspåse med runt munstycke och spritsa ut små bollar (3 cm i diameter) på en bakplåtspappersklädd plåt. Det är viktigt att det finns gott om utrymme mellan kakorna.

 

TILLAGNING:

Tillvägagångssätt:

Ställ in din ASKO ångugn på kombiångprogrammet 1, 175˚. Placera kexen ovanpå degbollarna och grädda chouxen i 10 minuter i ånginställning 1. Sätt sedan ugnen på varmluft och skruva ner den till 165 grader. Grädda i 20-30 minuter beroende på storleken.

Obs: Det är mycket viktigt att inte öppna ugnen medan kakorna gräddas. De kommer att kollapsa. Ta ut kakorna först när de är helt gyllene.

Fyll degen med cremeux, konditorikräm eller crème chantilly.

Tillvägagångssätt:

Ta bort fröna från vaniljstången och tillsätt dem i grädden. Tillsätt florsockret och vispa grädden tills den bildar mjuka toppar. Överför till en spritspåse och fyll dina kylda choux.