ASKO - Fördelarna med ASKO professionella tvättmaskiner

Fördelarna med ASKO professionella tvättmaskiner

Inbyggt kommunikationsgränssnitt

Inbyggt kommunikationsgränssnitt
Våra professionella tvättmaskiner kan utrustas med ett inbyggt kommunikationsgränssnitt (finns som tillbehör) som gör det möjligt att ansluta tidsbokningssystem och tvättmedelsdoseringssystem. Vårt kommunikationsgränssnitt är certifierat för bokningssystemen Aptus och QT systems. Gränssnittet har ett öppet protokoll (MODBUS) som gör att din partner kan anpassasitt system till vår maskin till en minimal kostnad.

Antal cykler och felkoder loggas kontinuerligt i tvättmaskinen. Loggfilen kan lätt hämtas av servicetekniker förenkelt underhåll av tvättmaskinen. För att uppfylla våra professionella kundersspecifika krav är tvättmaskinen förberedd för ett automatiskt doseringssystem med 6 kemikalier. Det går också att låsa tvättmedelsfacket när det automatiska doseringssystemet används.

Quattro™ konstruktion

Fyra kraftiga fjäderben
Fyra kraftiga fjäderben som är solitt förankrade i en bottenplatta av stål håller upp tvättrumman och ger därmed en stabil tvättning och centrifugering med ett minimum av buller och vibrationer.

Borstfri induktionsmotor

Borstfri induktionsmotor
Våra tvättmaskiner är utrustade med en robust, elektroniskt styrd borstfri induktionsmotor. Denna motortyp säkerställer en tyst tvätt- och centrifugeringsprocess och ger möjlighet till att centrifugera upp till 1400 varv/minut så att plaggen får en mycket låg restfuktighet. På så sätt sparar man både tid, el och pengar vid den efterföljande torktumlingen.

Unik lucklåsning

Unik lucklåsning
SmartSeal™-lösningen är en konstruktion med en bred och platt lucka, som har en läckagesäker och rengöringsvänlig lucktätning som ger god plats i trumman och underlättar fyllning och tömning. Tvättmaskinens dörr har ingen djup gummibälg där det ofta kan ansamlas tvättrester och som slits med tiden eller ett djupt luckglas som ger mindre plats för tvätten.

Möjlighet till olika effekt för olika behov

Möjlighet till olika effekt för olika behov

Våra professionella tvättmaskiner kan konfigureras till  7 kW, 4,4 kW eller 3 kW. Till exempel kan vår tvättmaskin på 4,4 kW kan lätt kopplas om  till 2,2 kW och 3 kW ned till 2 kW.

Flexibelt programbibliotek

Flexibelt programbibliotek

Styrningen  i tvättmaskinen visar vid leverans 8-10 standardprogram som uppfyller de primära tvättbehoven, men det finns möjlighet till anpassning av programmenyn via programbiblioteket som innehåller 28 program.

Läs mer här

Active Drum™

Active Drum™
Vår tvättmaskiners unika trumkonstruktion är perfekt för tvättning av moppar och trasor där det finns ett stort behov av att avlägsna smuts och grus samtidigt med att de tvättas skonsamt, vilket medverkar till en lång hållbarhet av textilerna.

Tvättrumma och behållare i rostfritt stål

Tvättrumma och behållare i rostfritt stål
Både tvättrumma och behållare är tillverkade i omagnetiskt syrafast rostfritt stål som tål såväl en hög belastning, höga temperaturer och den kemi som tvättvattnet har.

Kryss i bakre delen i stödbenen

Kryss i bakre delen i stödbenen
Trumman förstärks och stabiliseras ytterligare med ett kryss i tvättmaskinens bakre del, krysset är monterat med SKF-lager av samma typ som används i lastbilar. Motvikter som avbalanserar trumman är tillverkade av gjutjärn som står emot det kraftiga tryck som uppstår under centrifugeringen.

Kall- och varmvattenanslutning

Alla våra professionella tvättmaskiner är försedda med en extra inloppsventil för varmvatten så att de kan anslutas till både kallt och varmt vatten. Varmvattenanslutning ger en besparing på upp till 70% i elförbrukning och 20% på programtiden.