ASKO - Våra Designpriser

Våra Designpriser

ASKO har alltid fokuserat på design. Vi tycker att form och funktion är lika viktiga. Och vi anser att vår design ska vara tidlös, men banbrytande, enkel att använda, men tillräckligt komplex för att klara alla typer av situationer.

Vi vet att våra produkter ska vara en del av ditt hem under en lång tid, så vi tycker det är viktigt att designen är minimalistisk och modern, men samtidigt tidlös så den matchar de växlande trenderna.

Vårt bidrag till nordisk design har erkänts över hela världen. Vi har tagit emot många internationella designpriser, bl.a. den prestigefyllda Red Dot Design Award.

European Product Design Awards (EPDA)

European Product Design Awards (EPDA) utnämner talangfulla designers och designerteam som hjälper till att förbereda vårt dagliga liv med praktiska och vackra kreationer, som är designade för att lösa ett problem, göra livet lättare eller bara för att sprida glädje. EPDA belönar strategiskt tänk och fantasi, som är huvudfaktorer till en bra produkt.

2018
ASKO Laundry Care tog emot ett PLATIN - pris. Detta är den högsta utmärkelsen i denna tävling inom kategorin hushållsappareter, läs mer här.


ASKO diskmaskin DBI645IG.S blev tilldelad silver i European Product Design Award tävligen inom kategorin hushållsapparater, läs mer här.

Red Dot Design Awards

Detta internationella pris är ett av de högst rankade och mest prestigefyllda och mest kända designpriserna. Sedan 1955 har en internationell jury gått igenom och utvärderat graden av innovation, funktionalitet och kvalitet. I designvärlden är detta pris mycket erkänt för framträdande design- och produktval.

2017
Vi kan härmed stolt säga att vårt nya ASKO Pro Home tvättkoncept har blivit tilldelade Red Dot Best of the Best. Vinnarmaskinerna är från ASKO Logic sortimentet; tvättmaskin W4086C.W och torktumlare T408HD.W.

2014
ProSeries™ ångugn OCS8676S fick priset med följande motivering: "Den har en ren och modern design kombinerad med förstklassiga funktioner och egenskaper. Det är en premiumprodukt som är robust och stabil, och som samtidigt har den skandinaviska mjuka humanistiska minimalismen. Ugnen har rena linjer, är behaglig att vidröra och har ett modernt utseende."

2013
ProSeries™ Gashällar, Fusion Wok Volcano Domino Hob HG1365G och HG1885S, samt vår mattsvarta induktionshäll HI1994M blev 2013 tilldelar reddot design Award.

2011
ASKO D5424 och D5434 diskmaskiner fick priset för kvalitet, detaljer och för sambandet mellan form och funktion.

2009
ASKO OP8640 ugn tog emot priset för ren och modern design samt unika funktioner och egenskaper.

2008
Vår integrerade tvättmaskin och torktumlare tog emot priset tillsammans med vår designpartner Propeller.

iF Design Award

iF Designpris är ett av världens mest berömda och prestigefyllda designpriser. Syftet är att öka uppskattningen för god design, att uppmärksamma utmärkande designprestationer och hjälpa användare att känna igen olika nyanser i en komplex produktvärld.

2008

Vinnare av designpriset "Ny generation tvättmaskiner"

2003

Nominerad och vinnare med D3000 diskmaskinserie

ADEX

Awards for Design Excellence er et af de største og mest præstigefyldte prisprogrammer for produktdesign af møbler, inventar og finishes, der markedsføres i designhandlen. Hver kategori har mulighed for tre prisniveauer; platin, guld eller sølv.

2007 & 2006

Platina: Diskmaskin D3232XL
Platina: Diskmaskin Encore
Platina: Torkskåp Ultra Care

2005 & 2004

Platina: Tvättmaskin W6461
Guld: Diskmaskin D3530
Silver: Diskmaskin D3120

2003 & 2001

Silver: Diskmaskin D3120
Platina: Diskmaskin D1996FI

1999

Guld – D1996FI diskmaskin.

I.D. Magazine's Annual Design Review

Det internationella designmagasinet är USA:s ledande och mest opinionsbildande magasin som tar upp konst, näringsliv och design. Magasinets mycket erkända "Annual Design Review" (årlig designgranskning) är USA:s största och mest prestigefyllda program för designbedömning och erkännande, utgivet sedan 1954. "Annual Design Review" delar ut priser till de bästa amerikanska och internationella designerna inom konsumentprodukter, möbler, utrustning, miljö, förpackning, grafisk design, koncept och utbildningsprojekt.

2006

ASKO Laundry Care Concept (tvättrumskoncept) tilldelades en "Design Distinction" i kategorin konsumentprodukter i I.D. Magazine's "Annual Design Review".

Design Prize, Tyskland

Designpriset från Förbundsrepubliken Tyskland är ett pris för extra bra insatser inom produktdesign (serieprodukter inom alla sektorer) och kommunikationsdesign (analog och digital media) Domarkriteriet inkluderar kreativ och teknisk innovation, designstrategi, användbarhet, mänskliga fördelar och hållbarhet.  

2004

Nominerad med D3000 diskmaskinserie

The Grand Award of Design

Detta pris syftar till att inspirera svensk affärsutveckling att fokusera på design. Den prisbelönta produkten, tjänsten eller sortimentet måste ha kommersiella framgångar, och framgången måste baseras på designen.

2003

Nominerad med D3000 diskmaskinens plattform

IDEA Design Award

Tävlingen arrangeras av "Industrial Designers Society of America" och den anses vara en av de största och mest prestigefyllda designtävlingarna i världen

2003

Silver i konsumentprodukter/apparatkategori: D3000 diskmaskinserie