ASKO - Unika fördelar med Elements by ASKO ugnar

Unika fördelar med Elements by ASKO ugnar

ASKO välvda precisionsmatlagning

Alla ASKO-ugnar har en insida som är baserad på generationer av vedeldade ugnar. Formen på våra ugnar, med ett välvt tak och helt platt baksida och lucka gör att varmluften kan cirkulera jämnare. För att ytterligare öka fördelningseffekten är både insidan och baklåtarna belagda med högkvalitativ emalj som effektivt absorberar och reflekterar värme. Matlagningen blir perfekt varje gång

Ugnar med extra stor kapacitet

60 cm-ugnarna är extra stora med en kapacitet på upp till 75 liter och möjlighet att steka på fem nivåer samtidigt. Detta sparar tid, pengar och miljön eftersom du använder el mer effektivt. Samma sak gäller för 45 cm-kombinationsugnen som har plats för 51 liter och du kan steka på tre nivåer samtidigt. En av de största 45 cm-ugnarna på marknaden.

Hälsosam matlagning med ånga

Ånga används dagligen av professionella kockar för att få fram mer smak ur maten och för att skapa läckra och krispiga skorpor på bröd och bakverk. Matlagning med ånga är skonsamt för mat och vitaminer och näringsämnen bevaras bättre än traditionell kokning. Hälsosam och naturlig ångkokning bevarar matvarornas smak fullständigt.

Denna matlagningsmetod avger ingen lukt och det är inte nödvändigt att tillsätta salt i vattnet eller örter och kryddor. Med våra kombiångugnar kan du kombinera traditionell konvektion med ånga i ett enda matlagningsprogram eller bara använda varmluft eller ånga.

Sous Vide

Ett ångkokningsprogram för mat som är vakuumförseglad. Den vakuumförseglade maten är långkokt med ånga vid låg temperatur. Matens smak, vitaminer och mineraler bevaras med den här metoden. Maten håller längre om den är vakuumförseglad. Använd den här funktionen för att tillaga grönsaker, frukt, kött, fågel och fisk.

Laga mat med den rätta känslan

Det finns få saker i livet som går att jämföra med att dela en underbar middag med dem du älskar och med Elements by ASKO är det lättare än någonsin. Vi har tillsammans med riktiga användare skapat ett unikt gränssnitt som är så intuitivt att använda att det inspirerar dig att prova nya saker. Du interagerar med en pekskärm i färg med hög respons, färgreproduktion och upplösning.

Läs mer här

Integrering, installation och kombination

De olika ugnarna i serien är också utformade för att passa perfekt bredvid varandra. Värmelådan kan t.ex. placeras under en 45 cm ugn och passar sålunda perfekt med en 60 cm ugn bredvid sig. Det innebär att en stor flerfunktionsugn (pyrolys) och en 45 cm kombiångugn och värmelådan undertill kan monteras i två nischer bredvid varandra. Med en unik stålkant på sidorna kan Elements by ASKO-ugnarna monteras så att de sticker ut en aning utan några synliga mellanrum på sidorna. Stålkanterna förbättrar också den visuella integreringen från framsidan genom att skåpet döljs när luckan öppnas.

Koordinerad funktionalitet

Som med alla ASKO-ugnar kan bakplåtarna i Elements by ASKO-ugnarna användas oavsett ugnens storlek. Detta gör att man t.ex. kan tina köttet i kombimikrovågsugnen och sedan flytta det till kombiångkokaren med samma bakplåt och slutföra grillningen.