Sök:
 
Vi tar hensyn till miljön

ASKO värnar om miljön

De flesta av oss gör så gott vi kan för att skona vår miljö, men det kan vara svårt att veta hur man kan bidra till ett mer miljövänligt samhälle. Att inte duscha för länge, åka kommunalt istället för att ta bilen och källsortera. Vi gör vad vi kan, men det är ändå inte tillräckligt.

En bra början är att ha vatten- energi- och tvätt/diskmedelskonsumtion i åtanke när du köper nya vitvaror. Därför är vi stolta över att miljömedvetenhet alltid har varit en grundsten i ASKOs policy. Kanske beror det på att fabrikerna har naturen precis vid tröskeln. Vår roll är att säkerställa att alla våra produkter uppnår de bästa resultaten genom att använda så lite vatten, energi och tvätt/diskmedel som möjligt. Diskmaskinerna har exempelvis en mycket låg energi- och diskmedelskonsumtion, och med en vattenförbrukning på endast 9,9 liter per disk är de världens mest vattensnåla.

2000 hade vi kommit så långt att vi fick ta emot miljöcertifikat i enlighet med ISO 14001. Alla komponenter som väger mer än 50 gram är till exempel märkta för återvinning.

Om du väljer att köpa dina vitvaror från ASKO får du alltså inte bara en hållbar, förstklassig designprodukt. Du kan dessutom vara säker på att du gjort ett miljövänligt val.