ASKO G5 Quality Service

Större säkerhet med ASKO

Vi vill gärna säkerställa att våra kunder kan känna sig nöjda och lugna som möjligt med sin ASKO-produkt, både nu och i framtiden. Av den anledningen ger vi ASKO G5 Quality Service till alla våra kunder från den dag då de köpte sin ASKO-produkt. ASKO G5 Quality Service är en femårig garanti för att produkterna lever upp till en bra kvalitet och service. Den består av följande:

24 månaders total säkerhet
ASKO ger dig reklamationsrätt i 24 månader från den dag som du köper en ASKO-produkt. Här har ASKO bevisbördan i förhållandetill gällande lagstiftning. (Lagen föreskriver bara 12 månader;därutöver har kunden normalt 24 månaders bevisbörda).

60 månaders gratis reservdelar
Utöver reklamationsrätten på 24 månader erbjuder ASKO ytterligare 36 månaders gratis reservdelar vid materialfel som konstateras vid normal användning i ett vanligt hushåll.

10 års reservdelssäkerhet
Är din säkerhet för att vi kan leverera reservdelar till din ASKO-produkt i minst 10 år från inköpsdatum.

Gäller produkter som köpts efter den 1 januari 2012

Över 60 år med skandinavisk kvalitet

Hos ASKO är vi kända för att utveckla och producera produkter av hög kvalitet och med vår speciella skandinaviska prägel på både form och funktion. Ända sedan vi började tillverka vitvaror 1950, har det varit vårt mål att producera produkter av högsta kvalitet som uppfyller - och helst överträffar - de förväntningar våra kunder ställer under många år framöver.

På vilket sätt säkrar vi kvaliteten?
Vi testar till exempel alla våra produkter innan de lämnar vår fabrik i Sverige. Vi kör livslängdstest på de tvättmaskiner, torktumlare och diskmaskiner som produceras på fabriken, så tvättmaskiner och torktumlare testas under 10.000 drifttimmar och våra diskmaskiner under 12.500 drifttimmar, vilket motsvarar cirka 20 års användning i hemmet.

I dag har vi ett komplett program av vitvaror till tvättstuga och kök, och vi är stolta över att kunna leva upp till den högsta standarden inom design, funktion, kvalitet och miljö. Av den anledningen är vi ISO 9001-certifierade, vilket säkerställer att våra produkter alltid är av den bästa tänkbara kvaliteten.

Generellt

Reklamationsrätten under de första 24 månaderna täcker material- och fabrikationsfel som konstateras vid normal användning i ett vanligt hushåll. Gratis reservdelar utöver 24 månader täcker materialfel som konstateras vid normal användning i ett vanligt hushåll. Reparation skall utföras av en auktoriserad ASKO tekniker. Teknikers arbetslön, körning och liknande täcks inte.

ASKO G5 Quality Service täcker inte

Fel eller skador som uppstår vid felaktig användning, missbruk eller felaktig skötsel, felaktig installation, inklusive inbyggnad, montering eller anslutning. Elektriska fel som är externa, såsom blixtnedslag, fel i elnätet, etc. Fel eller skada som direkt eller indirekt har uppstått som en följd av överbelastning, felaktig användning, missbruk, felaktig skötsel. Om produkten vid en eventuell reparation inte finns tillgänglig för teknikern.
Tvättmaskiner i god kvalitet med hållbar konstruktion